1. Fejfájás

A fejfájás és a fejfájás tünetei jelzik ha kevés folyadékot fogyasztottunk.

 

2. Gyenge koncentráció

A hidratálás hiánya nehézséget okoz a koncentrációban, figyelmetlenné, feledékennyé válunk.

 

3. Szájszárazság és rossz lehelet

A rossz lehelet egy másik jel, hogy a szervezetnek szüksége van a vízre. A víz hiánya miatt a nyáltermelés alacsonyabb , amely antibakteriális tulajdonságokat tartalmazna. A szájban felhalmozódnak a baktériumok, ezáltal rossz leheletet okozva.

 

4. Székrekedés

Ha sok folyadékot veszítünk, pl hányás vagy hasmenés miatt, akkor a széklet nehezebbé válik és székrekedésünk lehet. A víz hiánya a szervezetben savas refluxot és gyomorégést okozhat.

 

5. Éhségérzet

Mikor hirtelen megéhezel, igyál egy pohár vizet, mielőtt eszel valamit. Amikor kiszáradtunk, testünk hamis jelzéseket küld, hogy éhes vagy, amikor igazából csak szomjas vagy.

 

6. Kevés vizelet

Ha rendszeres időközönként nem megy  vécére, a test valószínűleg folyadékhiányos. A megfelelő mennyiségű vízfogyasztás napi 4-7 alkalommal történő vizelést eredményezi. Mivel teste póruson keresztül is kiüríti a mérgeket, ezért a nem normális időközönknénti vizelés, veszélyes lehet.

 

7. Letargia és fáradtság

Ha letargikusnak és kimerültnek érzi magát, a kiszáradás miatt lehet. A víz hiánya alacsony keringést és elégtelen oxigénellátást eredményez a szervezetben. Az oxigén hiánya letargiát és fáradtság érzetet okoz.

 

8. Izom és ízületi fájdalom

A víz az izomzat és az ínszalag nélkülözhetetlen része, mivel ezek mintegy 80% -át ez teszi ki. Abban az esetben, amikor a szervezetnek szüksége van a vízre, a csontok találkozása miatt fájdalmat okoznak az ízületekben.

 

9. Száraz bőr és ajkak

Egy másik jel, hogy a szervezetnek szüksége van a vízre, a száraz bőr. A bőr a test legnagyobb felülete, és  megfelelő mennyiségű folyadékkal jó állapotban kell tartani. A hidratáció hiányának másik tagadhatatlan jelzése a repedezett, száraz ajak.

 

10. A véráramlás és az oxigénellátás zavara

A dehidratálás csökkenti a plazma térfogatát. Ez befolyásolja a véráramlást és növeli a pulzusszámot. Szakemberek megállapították, hogy ha a pulzus szám megnő,(a normálhoz képest minden pillanatban minden 1% -os változás) akkor következik be a kiszáradás.

Szólj hozzá