Az emberek 74%-a nem eszik elég vörös színű ételt.
Vörös ételek előnyei:
- támogatja a prosztata, a húgyút és a DNS-egészségét,
- véd a rák és a szívbetegségek ellen.
Fitonutriensek: likopin, ellaginsav, kvercetin, hesperidin, antociánidinek
Piros ételek: alma, gránátalma, grapefuit, cseresznye,retek, paradicsom, málna, görögdinnye.
Az emberek 76% -a nem eszik elég lila / kék ételt.
Lila ételek előnyei:
- jót tesz a szívnek, az agynak , az artériáknak és a kognitív egészségnek,
- harcol a rákkal és támogatja az egészséges öregedést.
Fitonutriensek: resveratol, antocianidinek, fenolok, flavonoidok
Lila és kék ételek: szilva,lilahagyma, padlizsán, szőlő, áfonya, szeder.
Az emberek 69%-a nem eszik elég zöld ételt.
Zöld ételek előnyei:
- támogatja a szemek egészségét, artériák működését, a tüdő egészségét, a májfunkciót és a sejtek egészségét,
- segíti a sebgyógyulást és az íny egészségét.
Fitonutriensek: lutein / zeaxantin, izoflavonok, EGCG, indolok, izotiocianátok, szulfurán
Zöld ételek: brokkoli, saláta, kelkáposzta,kiwi, avokádó, sárgadinnye.
Az embere 83%-a nem eszik elég fehér színű ételt.
Fehér ételek előnyei:
- támogatja az egészséges bélműködést, a keringési rendszert és az artériás funkciókat,
- harcol a szív működéséért és a rák ellen.
Fitonutriensek: EGCG, allicin, kvercetin, indolok, glükozinolátok
Fehér ételek: vöröshagyma, gomba, körte, bab, fokhagyma, karfiol.
Az emberek 80%-a nem eszik elég sárga és narancssárga ételt.
Sárga ételek előnyei:
- jót tesz a szem egészségének,
- segíti az immunrendszer működéséét és a gyors gyógyulásért felel.
Fitonutriensek: alfa-karotin, béta-karotin, bete cryptoxantin, lutein / zeaxantin, hesperidin
Sárga ételek: ananász, őszibarack, papaya, banán, citrom, sárgarépa, tök, édesburgonya.