Pilates

A pilates óra lényege a megfelelő légzéstechnika megteremtése és összehangolása kontrollált mozgássorozatokkal, mely biztosítja a hatékony sérülésmentes edzést.

A Pilates torna már egy több mint száz éve létező alakformáló rendszer mely az utóbbi években jelent meg Magyarországon a többi népszerű mozgásforma mellett. A Pilates óra személyre szabottan az egyén személyes állapotához mérten kerül felépítésre. Fokozatosan lehet felépíteni a terhelést az egyéni sérülések, sportmúlt figyelembevételével.

A Pilates óra remek gyógymód hát- és gerincpanaszok, reumatikus és ízületi betegségek esetén, azonban rendszeres gyakorlásával szálkás izomzat is építhető.

A Pilates gépek nem erősítésre szolgálnak, elsősorban a helyes tartás megteremtése a cél a gyakorlatok során.

A Pilates óra megdolgoztatja azokat az izmokat is amelyeket, tudatosan nem mozgatunk, mivel olyan belső izmok, amiket nem tudunk önállóan mozgatni. Ezek elsősorban a has, a hát alsórésze és a medence izmai, mint a mély haránt izom, mély hátizom, a far és a belső comb izmai továbbá a medencefenék záróizmainak összessége. Testtudatra ébresztő pilates Budapest szívében, nálunk a Go Active-ban! Az edzéseket Kemény Orsi tartja.